Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün ekonomik göstergelerimizin, her şeyimizin birçok ülkenin çok çok ilerisinde olmasına rağmen risk sıralamasında maalesef birtakım siyasi mülahazalarla ön yargılarla Türkiye'yi de risk grubunda, istemediğimiz hak etmediğimiz bir yerde göstermeye çalışıyorlar. Bunu da biliyoruz. Bu şartlar içinde şikayet etme konumunda değiliz. Biz çözüm üretmek, sorunun parçası değil çözümün öncüsü olmak zorundayız." dedi.

        Yıldırım, Afyonkarahi̇sar Ti̇caret ve Sanayi̇ Odası'nda iş adamlarına hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluş aşamasında kutlu yürüyüşünü Afyonkarahisar'dan başlattığını, kentin AK Parti'nin hatıralarında, gönlünde ayrı bir yerinin olduğunu söyledi.

        Geride kalan 15 yıl içindeki seçimlerde AK Parti'ye Afyonkarahisar'ın sürekli destek verdiğini ifade eden Yıldırım, şehrin mutluluk sıralamasında Türkiye'nin ikinci ili olduğunu, gün içindeki temaslarında bu mutluluğu vatandaşlarda gördüğünü belirtti.

        Yıldırım, Türkiye'nin 2016 yılında ciddi sınamalardan geçtiğini, bölücü terör örgütü ile amansız bir mücadele verirken bir yandan da 15 Temmuz'da FETÖ ile yüzleşmek zorunda kaldığını dile getirdi.

        - "Ülkemiz darbeyle yüzleşmek zorunda kaldı"

        FETÖ'nün varlığını AK Parti olarak bütün siyasi partilerin itirazlarına rağmen 17 Aralık 2013'ten beri yüksek sesle başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere dile getirdiklerini anımsatan Yıldırım, "Bu konuda toplumu, tabiri caiz ise uyarıyorduk, farkındalık oluşturmaya başlıyorduk ancak ne yazık ki o tarihlerde bunu pek ciddiye almadı siyasi muhataplarımız. Bunu AK Parti'nin bir kişisel meselesi gibi görmeye başladılar, hatta cumhurbaşkanımızın şahsına indirgeme yolunu seçtiler. Ama zaman ne yazık ki bizi haklı çıkardı. Ülkemiz bu devirde böyle darbe gibi çağ dışı bir olayla yüzleşmek zorunda kaldı." diye konuştu.

        Yıldırım, vatanın savunulmasında ve darbenin savuşturulmasında, vatandaşların şehit ve gazi olduğunu belirterek, bu kişilerin ülkenin geleceğinin sigortası ve birer şeref madalyası olduğunu ifade etti.

        İş aleminin de 15 Temmuz'da bütün vatandaşların yaptığı gibi görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini anlatan Yıldırım, bütün imkanları seferber ederek, istikrar, bayrak, birlik, kardeşlik için meydanlara indiklerini ve meydanları teröristlere teslim etmediklerini aktardı.

        - "Çözümün öncüsü olmak zorundayız"

        Darbe karşısında canla başla yapılan mücadelenin dünyada hiçbir milletin bugüne kadar başardığı bir iş olmadığını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

        "Silaha karşı bedenini siper ederek ülkeyi kurtaran, demokrasiyi savunan ve böylesine kanlı bir darbeyi adeta darbecilere darbe vurarak ortadan kaldıran bir millet yok. Onun için hakikaten aziz milletimizle ne kadar övünsek azdır. Ekonomi, bütün ülkeler için önemli ama ülkemiz için çok daha önemli. Bulunduğumuz konum ve yaşadığımız şartlar itibariyle ekonominin herhangi bir duraksaması, tereddüt geçirmesine müsamaha edemeyiz. Çünkü etrafımızda muazzam bir iç karışıklık var. Suriye'de, Irak'ta maalesef iç savaş tüm hızıyla devam ediyor. Diğer yandan oralardan etkilenen ülkemiz, bölücü terör, DEAŞ terörü ve FETÖ terörü ile ciddi mücadele ediyor. Terör algısının ülkede gündemi işgal etmesi hayatı da olumsuz etkiliyor. Bütün ekonomik göstergelerimizin, her şeyimizin birçok ülkenin çok çok ilerisinde olmasına rağmen risk sıralamasında maalesef birtakım siyasi mülahazalarla ön yargılarla Türkiye'yi de risk grubunda, istemediğimiz hak etmediğimiz bir yerde göstermeye çalışıyorlar. Bunu da biliyoruz. Bu şartlar içinde şikayet etme konumunda değiliz. Biz çözüm üretmek, sorunun parçası değil çözümün öncüsü olmak zorundayız. Bunu da birlikte yapacağız."

        Binali Yıldırım, "AK Parti'nin en önemli vasfının ortak akıl olduğunu, konuşup görüştüklerini, talimatlar yağdırmadıklarını, iş alemi, sivil toplum, vakıf, çalışan, emekli, memur ile bir bütün ve hep beraber Türkiye olduklarını" söyledi.

        "Biz Ankara'dan her şeyi sizin için en iyi şekilde yaparız. Sizin görüşlerinize, fikirlerinize ihtiyacımız yok tarzında bir anlayış içinde ülkenin sorunlarını çözemeyiz. Dolayısıyla tasada, sevinçte beraber olacağız." diyen Yıldırım, Afyonkarahisar'ın mutluluk iksirinin ülkenin her tarafına yayılması gerektiğini belirtti.

        - "Batılılar darbenin nasıl yok edildiğini anlayamadılar"

        Ülkede moralleri bozmaya çalışan yeterince çevrenin bulunduğuna dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydettti:

        "Bizim amacımız moralleri bozmak değil, moralleri yükseltecek sorumluluk anlayışı içinde hareket etmek. Yenikapı ruhu diyoruz. Yenikapı ruhunun anlamı ne? Hatırlayın darbe gecesini. Orada rozetler bir kenara bırakıldı, ideolojiler terk edildi. Kendi kimliklerimizi bir kenara bıraktık. Bayrağımızı, bağımsızlığımızı milletimizin geleceğini, çocuklarımızın istikbalini düşündük ve yollara koştuk. İyi de yaptık ve büyük bir kahramanlık destanı yazdık. Batılılar, darbenin nasıl yok edildiğini bir türlü anlayamadılar, kabul de edemediler. Darbenin olduğunu düşündüler, yayınlarını bir müddet devam ettirdiler. Sonradan birileri uyardı, 'Ya darbe olmamış, darbeciler darbeyi yemiş' deyince yakayı ele verdiler. Bu sefer 'Darbecileri hırpalamayın, bunlara da iyi muamele yapın' demeye başladılar. Hatta bir adım ileri gittiler ve 'Efendim bu darbe neden başarısız oldu?' diye sordular. '10 altın kural... Bir daha darbe yaparsanız dikkat etmeniz gereken kurallar şunlar şunlar olmalı' diye yayınlar yaptılar."

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler