Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

        1- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin NG Otel'de düzenlenecek 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak.

        (Afyonkarahisar/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        YASAMA YÜRÜTME SİYASET

        1- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Elite World Prestige Hotel'de düzenlenecek "Kadınlar Yerel Yönetimleri Tartışıyor" programına iştirak edecek.

        (İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        DÜNYA-DİPLOMASİ

        1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

        (Bağdat/Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun, Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

        (Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

        (Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        GÜNCEL

        1- Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyonun 41. kuruluş yılı dolayısıyla Haymana'da düzenlenecek Genişletilmiş Başkanlar Kuruluna katılacak.

        (Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

        KÜLTÜR SANAT

        1- Yazar, şair Ziya Gökalp, vefatının 92. yılında Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliğince, "Çınaraltı Sohbetleri"nde anılacak.

        (İstanbul/15.00)

        2- Suriyeli şarkıcı Lena Chamamyan, Zorlu PSM'de konser verecek.

        (İstanbul/21.00)

        SPOR

        1- Voleybolda Filipinler'de düzenlenen 2016 FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda yarı finalde iki Türk takımı VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA karşı karşıya gelecek.

        (Manila/08.00)

        2- Hentbolda Erkekler EHF Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında Beşiktaş Mogaz ile Danimarka ekibi Holstebro, Kocaeli Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda karşılaşacak.

        (Kocaeli/15.00) (Fotoğraflı)

        3- Hentbolda Kadınlar Challenge Kupası 2. tur rövanş maçında Zağnosspor, Bosna Hersek'in ZRK Ilidza takımını konuk edecek.

        (Trabzon/17.00) (Fotoğraflı)

        4- Spor Toto Süper Lig'de 8. haftaya, Aytemiz Alanyaspor-Bursaspor, Akhisar Belediyespor-Adanaspor, Galatasaray-Trabzonspor maçlarıyla devam edilecek.

        (Antalya/16.00/Manisa/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

        5- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 3. hafta, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş Sompo Japan, Pınar Karşıyaka-Trabzonspor Medical Park, Demir İnşaat Büyükçekmece-TOFAŞ, Darüşşafaka Doğuş-Gaziantep Basketbol müsabakalarıyla başlayacak.

        (İstanbul/14.00/17.00/19.00/İzmir/16.00) (Fotoğraflı)

        6- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nde 2016-2017 sezonu 6 maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

        7- Voleybol Efeler Ligi'nde 2016-2017 sezonu 5 maçla start alacak. (Fotoğraflı)

        8- Hentbolda Erkekler Süper Lig'de 6. hafta 5 maçla, Bayanlar Süper Lig'de 5. hafta ise tek maçla başlayacak. (Fotoğraflı)

        9- TFF 1. Lig'de 8. haftaya 4 maçla devam edilecek. (Fotoğraflı)

        - Spor Toto 2. Lig'de 8. hafta maçları tamamlanacak.

        - Spor Toto 3. Lig'de 1. Grup'ta 9., 2. ve 3. Gruplarda ise 8. hafta maçlarına devam edilecek.

        10- Galatasaray'da, kulüp yönetim kurulunun, Riva ve Florya'daki araziler için hazırlanan projelerin hayata geçirilebilmesi için genel kurul üyelerinden onay isteyeceği olağanüstü kongre, UNIQ İstanbul Gösteri Merkezi'nde yapılacak.

        (İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        ÖZEL HABER

        1- İstanbul Finans Merkezi'ne yatırımcı çekmek için avantajlar sunulacak

        - Maliye Bakanı Naci Ağbal:

        - "Yakın zamanda İstanbul Finans Merkezi Kanunu'nu çıkaracağız. Binaları yapmak tek başına yetmez, (yatırımcılara) 'gelin' demekle de gelinmez. İstanbul Finans Merkezi iddialı bir proje olacaksa rekabet içinde olduğumuz finans piyasaları ne imkanlar sunuyorsa, biz o imkanları aynen, hatta daha fazlasıyla sunacağız"

        - "2017 yılı başında Türkiye Varlık Fonu, kurumsal düzenlemelerini tamamlamış, örgütsel düzenlemelerini hayata geçirmiş, çalışmaya hazır bir vaziyete gelecek"

        (Zeynep Akyıl/Erdal Çelikel/Ankara)

        2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu:

        - " FETÖ'ye yönelik soruşturmalarla ilgili 'mağduriyet' adı altında bir kamuoyu algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu algıyı doğru bulmuyorum. Mağduriyet dalgası veya mağduriyet şikayetlerinin çok haklı olduğuna inanmıyorum, doğru da bulmuyorum"

        - "FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili yürütülen çalışmalar kapsamında, bakanlığımızda ve bağlı kuruluşlarında bin 785 kişi ihraç edildi. 450 civarında iademiz var. 240 civarında da inceleme safhasında olanlar var. Dolayısıyla gerçekten FETÖ terör örgütü üyesi olup da bu ülkeye bu millete ihanet etmiş olanları ihraç ettik

        (Miraç Kaya/Bursa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        3- Van, 5 yılda depremin yaralarını sardı

        - 23 Ekim 2011'de yaşanan depremin ardından adeta enkaz yığınına dönen ve ağır travmalar yaşanan kent, aradan geçen 5 yılda yapılan yatırımlar ve hizmetlerle adeta küllerinde doğdu

        - AFAD İl Müdürü Osman Uçar:

        - "Depremde 29 bin binamız hasar görmüştü. Bunlara istinaden 30 bin konteyner ve 30 bin çadır Van için tahsis edilmişti. Kısa sürede ve aşamalı olarak önce çadır, daha sonra konteyner kentlere, ardından kalıcı konutlara vatandaşlarımızı yerleştirdik"

        - "TOKİ tarafından deprem sürecinde 17 bin 489 konut yapıldı. 11 bin civarında da ev yaptık. Halen 700 konutun yapılması için işlemler devam ediyor. Bu yıl 200 konutu tamamladık"

        (Mesut Varol/Van) (Fotoğraflı-Görüntülü)

        ***

        Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler