Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki dağlık kesimlerde yetişen ve kışın habercisi olan "alıç", tezgahlarda yeri̇ni̇ aldı.

        Yüksek kesimlerde yetişen, sarı ve turuncu renkli alıçı yaklaşık 30 yıldır sattığını belirten Nurettin Bozkurt, Derecik köyü dağlık alanından toplanan meyvenin kilosunun 3 liradan tüketiciye sunulduğunu söyledi.

        Alıcın sonbahar mevsiminde piyasaya çıktığını ve vatandaşlardan büyük ilgi gördüğünü anlatan Bozkurt, “Ekim ayından itibaren dağlarda kendiliğinden yetişen alıç vatandaşlar tarafından toplanarak şehirde satılır. Kilo veya bardak usulü ile satılan alıç vatandaşlardan rağbet görüyor." diye konuştu

        Alıcın fındık büyüklüğünde çekirdekli ve ekşimsi bir tada sahip olduğunu hatırlatan Bozkurt, "Gerek çevre köylerden gerekse merkezden Derecik köyüne gelen vatandaşlar akşama kadar alıç topluyor. Marketlere ve piyasaya satıyor." dedi

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler