Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TEKİRDAĞ (AA) - Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, bir camide bulunan yardım kutusundaki paraların çalınma anı, güvenlik kameralarınca kaydedildi.

        Alınan bilgiye göre, Barbaros Mahallesi'nde Topağaç Camisi'ndeki yardım kutusunda bulunan paralar, kimliği belirsiz bir kişi tarafından çalındı.

        Topağaç Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Mümin Saygı, gazetecilere yaptığı açıklamada, camideki yardım kutusuna isteyen kişilerin gönlünden geçtiği kadar para koyduklarını söyledi.

        Yaklaşık bir aydır kutunun açılmadığını ve içinde bir aydır atılan yardım paralarının biriktiğini belirten Saygı, "Bu kutuda ne kadar para olduğunu bilmiyoruz ama camiye gelen bir kişi bu paraları almış. Bunu yapan kişide vicdan diye bir şey yok. Vicdanlı kişinin yapacağı iş değil bu. Her geçen buraya 3-5 kuruş attıysa cami hayrına atmıştır. Ondan dolayı bu kişiyi kınıyoruz ve yakalanıp cezalandırılmasını umuyoruz." dedi.

        Bu arada, hırsızlık anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, ikindi namazı sonrası camiye gelen kimliği henüz belirlenemeyen kişinin bir süre etrafı kontrol ettiği görülüyor.

        Şahsın daha sonra yardımların toplandığı kumbarayı açıp, içerisindeki paraları alıp camiden uzaklaşması görüntülerde yer alıyor.

        Jandarma ekipleri, şahsın yakalanması için çalışma başlattı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler