Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Bulgaristan'da otlarken Türkiye sınırını geçen 4 sığırın akıbeti, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün vereceği karar sonrası belirlenecek.

        Alınan bilgiye göre, Bulgaristan sınırına yakın otlayan 4 sığır, sınırdan Yolüstü köyüne geçti. Jandarma yediemin olarak 4 sığırı, köy muhtarına teslim etti.

        Yapılan yazışmalarda Bulgaristan sığırları istemedi. Sığırların akıbeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün vereceği karar sonrası belli olacak.

        Müdürlük öncelikle sığırların sağlıklı olup olmadıklarını inceleyecek. Bir olumsuzluk tespit edilmezse 4 sığırın mülkiyeti, Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanunu gereği kamuya geçecek.

        Sığırlar daha sonra Milli Emlak tarafından ihaleyle satılabilecek.

        - Daha önce de oldu

        Sınırdan hayvan geçişlerinin örneği daha öncede yaşanmıştı. Yunanistan'ın Kastanies kasabasında otlayan bir inek, 2009'da Karaağaç Mahallesi'ne geçmişti. İnek protokolle Yunanistan'a teslim edilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler