Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANILURFA (AA) - Şanlıurfa'nın tarihi yapılarını tekrar gün yüzüne çıkartmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Çarmelik Kervansarayı'ndaki caminin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde kale eteği ve Kızılkoyun projeleri, köprüler, kapalı çarşıdaki tarihi hanlarda yaptığı restore uygulamaları ile dünyanın en eski yerleşim yeri olarak bilinen Şanlıurfa'yı turizmde hak ettiği yere ulaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, Evliye Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde bahsettiği tarihi Çarmelik Kervansarayı'ndaki camiyi de özüne uygun yaşatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        Bozova ilçesine bağlı Büyükhan Mahallesi'nde yer alan ve tarihi 17. yüzyıla kadar dayanan Çarmelik Kervansarayı'nda önceki yıllarda da restore çalışmaları başlatılmış, ancak çalışmalar yeni bulguların elde edilmesi ve keşif artışına gidilmesi ile uzatılmıştı.

        Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkartan Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları vatandaşların takdirini topluyor.

        - Siverek evleri turizme kazandırılacak

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek evlerini turizme kazandırmak için de restorasyon çalışmaları başlattı.

        Siverek'in geleneksel evlerini temsil eden yapıtlarda yapılan çalışmaların ardından geleneksel evlerin Siverek Kültür Evlerine dönüştürülmesi amaçlanıyor.

        Bölgede sürdürülen çalışmaları takip eden Siverekliler, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek, belediye yetkililerine teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler