Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YALOVA (AA) - Yalova Belediyesi, restore edilen eski Tekel Binasını kültür merkezine dönüştüreceği bildirildi.

        Belediyeden yapılan açıklamaya göre, içerisinde sergi salonu, konferans salonu, engellilerin görev yapacağı engelsiz kafe, emekliler lokali ve iletişim ofisi bulunan kültür merkezine, 25 Temmuz'da vefat eden büyük tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık'ın adı verildi.

        Merhum Halil İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık, açılış ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre önce ameliyat olduğum için katılmayı çok arzu ettiğim bu anlamlı törene gelemeyeceğim. Ancak iyileşir iyileşmez kültür merkezimizi ve teşekkür için Yalova Belediye Başkanımız Vefa Salman’ı ziyaret edeceğim. Güzel bir etkinlik olmasını diliyorum. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

        Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 13 Mahalle 77 Proje programı kapsamında açılış ve temel atma törenlerin devam ettiğini belirtti.

        Belediye Başkanı Salman, şunları kaydetti:

        "Bu güne kadar yaptığımız açılışların içinde sosyal tesisler, taziye evleri, kapalı pazar yerleri gibi önemli ihtiyaçları gideren çalışmaların yanında Şiir Yolu ve Mini Golf Sahası gibi sanatsal ve sportif projeler de vardı. Halil İnalcık, sadece dünya tarihçileri arasında ve ülkemiz için değil aynı zamanda Yalova'mız açısından da çok önemli ve özel birisidir. Bu nedenle adını ilimizde yaşatmak istedik. Değerli hocamızı kaybettikten sonra Türkiye’de adı ilk kez bir kültür merkezine veriliyor. Ahde vefayı çok önemseyen bir yönetim anlayışımız var. Bu duyarlılığı öncelikle Yalovalılar olarak bizim göstermemiz gerektiğini düşündük ve hocamızın adının onun yaşamıyla da uyumlu olacak şekilde bir kültür merkezinde yaşatılmasının uygun olacağına karar verdik. Açılışımıza ve ardından yapılacak anma etkinliğine tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum."

        Halil İnalcık Kültür Merkezi'nin açılışı 24 Ekim Pazartesi günü saat 16.00’da törenle yapılacak.

        - TÜRSAB Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu'ndan Vali Yılmaz'a ziyaret

        Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yalova Bölgesel Yürütme Kurulu Yönetim Kurulu Başkanı Başol Haraç ve Genel Sekreter Sinan Gündüz, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı makamında bir ziyaret etti.

        Ziyarette, turizm sektörü özellikle Yalova turizmi ile ilgili konular hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

        - Yalova Barosundan Başkan Salman'a ziyaret

        Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Baro Başkanı Hakan Gergeroğlu ve yönetim kurulu üyelerini makamında ağırladı.

        İkinci kez baro başkanlığına seçilen Hakan Gergeroğlu'na ziyarette yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar eşlik etti.

        Salman'a Kendilerini makamında ağırladığı için Salman'a teşekkür eden Gergeroğlu, "Ülkemizin içinde bulunduğu duruma ilişkin yasal düzenlemeler ve bunların yerel yönetimlere yansıması ile ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Başkanımızın toplumun her kesimiyle olduğu gibi baromuz ile de yakın diyalog içinde bulanmasından dolayı kendisine teşekkürlerimizi sunuyoruz." dedi.

        Başkan Salman, Gergeroğlu ve yönetimine yeni dönemde yapacakları çalışmalar için başarı temennisinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yalova haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yalova Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler