Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Amasya Şeker Fabrikası'na farklı yerlerden pancar taşıyan kamyon ve tır şoförlerine sıra, günlerce bekledikten sonra geliyor.

        Fabrikanın Suluova ilçesinde bulunan tesislerine şeker pancarı teslim etmek için gelen kamyon ve tır şoförleri, günlerce araçlarını boşaltmak içi sıra bekliyor. Tesislerden itibaren kilometrelerce uzayan kuyrukta bekleyen şoförler, bu sırada araçlarının başından da ayrılamıyor.

        Zamanlarını arkadaşlarıyla çay içip sohbet ederek geçiren şoförler, yemeklerini de kendileri yapmak zorunda kalıyor.

        Konya Ovası'ndan kamyonla şeker pancarı getiren Gökhan Özel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gündür sırada beklediğini, bu durumun birkaç gün daha süreceğini söyledi.

        Ailesinin geçimini 35 yıldır kamyon şoförlüğü yaparak sağladığını dile getiren Özel, "Bizzat gittim şefin yanına, 'Alacağız, imkanlarımız kısıtlı, depolar dolu' diyor. 700 kilometre yol gelmişiz. Bize yazık günah değil mi? Bu araç da benim fabrikam. Bununla 10 kişiye bakıyorum, taksitlerim var. Bir yer bulup pancarı boşaltmak istiyoruz." dedi.

        - "Kamyoncunun hayatı yolculuk demektir, ömrü yoldur"

        Şeker pancarı taşıyan tır şoförü Abdullah Koyuncu da sıra beklerken aracın yanından ayrılamadıklarına dikkati çekti.

        Yeme içme ihtiyaçlarını araçlarının yanında karşıladıklarını ve tırlarında yattıklarını anlatan Koyuncu, "Vaktimiz aracın yanında geçiyor. 20 yıldır bu mesleği yapıyorum, sürekli yollardayız. Çoluk çocuk evde bekliyor, ömrümüz yollarda geçiyor. Kamyoncunun hayatı yolculuk demektir, ömrü yoldur." ifadesini kullandı.

        Tesislere dün geldiğini, birkaç gün daha bekleyecek gibi göründüğüne işaret eden Koyuncu, "Yemek, çay, vakit geçiriyoruz burada. Aracın başında sıra yürüyecek diye her an bekliyoruz, gözümüz sırada." diye konuştu.

        Fabrika yetkilileri ise 1 Eylül'de başladıkları şeker pancarı alım kampanyasında bu ayların en yoğun dönem olduğunu belirterek, herkesin aynı anda gelmesi nedeniyle yoğunluk oluştuğunu, sırayla alımları sürdürdüklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler