Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Afrika ülkesi Togo'da 10 köye değirmen inşa etti.

        TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, Togo'nun özellikle kuzey bölgeleri ve ulaşılması güç dağ köylerinde yaşayan insanların istifadesine sunulmak üzere Kemeni, Alehilide, Kpangalam, Doumde, Taganko, Logogome, Lebe Kodeme, GblainvieXedzene, Kohe ve Bedzeme köylerine değirmen kuruldu.

        Yerleşim biriminin durumuna göre dizel motor ya da elektrikle çalışan değirmenler, bölge halkının ana besin kaynaklarından mısır, sorgo ve mil gibi hububatları öğütmek için kullanılacak.

        Afrika genelinde buğday ve pirincin yanı sıra ana besin kaynaklarından mısır, sorgo ve mil gibi hububatlar, teknik imkanlar bulunmadığında ahşap dibeklerde öğütülerek tüketiliyor.

        TİKA tarafından inşa edilen değirmenlerden, yaklaşık 30 bin kişinin istifade etmesi bekleniyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler