Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, idam tartışmalarına ilişkin, "Bu konuda ben milletimle aynı düşünüyorum. Parlamentomuzda bu karar geçtiği anda bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Çünkü devlet kendisine karşı işlenen suçları af yetkisinde, mümkündür, yoksa kişilere karşı işlenen suçu devlet olarak biz affedemeyiz." dedi.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreninde halka hitap etti.

        Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa’dan önce İnegöl’de vatandaşlarla hasret giderdiklerini ve eğitim-öğretim külliyesinin açılışını yaptıklarını dile getirdi.

        Açılışını yaptıkları eserin Türkiye'de örnek bir eğitim-öğretim külliyesi olduğuna işaret eden Erdoğan, İnegöl'e bu eseri kazandıran hayırsever Mehmet Yıldız'a teşekkürlerini iletti, eserin hayırlı olmasını diledi.

        Bursa'da toplam yatırım tutarı yaklaşık 1 katrilyonu bulan 23 kalem eserin açılışını gerçekleştireceklerini belirten Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının çeşitli eserlerinin hizmete gireceğini bildirdi.

        Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarını da anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yol ve alt yapı çalışmaları, restorasyon, çevre düzenlemesi, otopark, spor tesisleri, gölet ve sulama tesisleri, hizmet binaları, öğrenci yurdu gibi toplamda Büyükşehir Belediyesinin Bursa’ya kazandırdığı 759 trilyon liralık yatırımın açılışını da gerçekleştireceklerini ifade etti.

        Bursa'nın büyük bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu ve tüm ilçelerin adeta ayağa kalktığını dile getiren Erdoğan, tüm eserlerin hayırlı olmasını temenni ederek, eserlerin kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti. Erdoğan, "Bursa her hizmeti hak eden bir vilayetimizdir." dedi.

        Erdoğan, alandaki vatandaşların, "Dik dur eğilme bu millet seninle" şeklindeki sloganları üzerine, "Gençler, biz Allah'ın huzurunda, sadece rükuda eğiliriz, hiçbir gücün karşısında değil. Bugüne kadar böyle geldik bundan sonra da böyle gideceğiz." karşılığını verdi.

        "Yeşil Bursa'nın gülüsün, gönlümün bülbülüsün, seni candan severim, sen benimsin, ömrümsün." şeklindeki Bursa yöresine ait türkünün sözlerini okuyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de Bursa’yı gönülden seviyoruz, candan seviyoruz. Biliyoruz ki Bursa'nın bize sevgisi aynı derece samimidir, kalptendir. Rabbim muhabbetimizi daim kılsın, Rabbim gönüllerimizden sevgiyi, aşkı eksik etmesin. Rabbim bu güzel ülkeye, bu eşi bulunmaz ülkeye, millete bu hizmet az bile, Rabbim milletimin yolunu açık etsin." diye konuştu.

        - "Bazen en büyük ihanetler içeriden çıkabiliyor"

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemiz ne kadar güzelse milletimiz ne kadar asilse maalesef düşmanlarımız da o kadar kalleştir. Maalesef saldırı her zaman dışarıdan gelmiyor, bazen en büyük ihanetler içeriden çıkabiliyor." ifadelerini kullandı.

        Vatandaşların "idam" şeklindeki ifadeleri üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu konuda ben milletimle aynı düşünüyorum. Parlamentomuzdan bu karar geçtiği anda bana geldiğinde ben bu kararı onaylarım. Çünkü devlet kendisine karşı işlenen suçları af yetkisinde, mümkündür, yoksa kişilere karşı işlenen suçu devlet olarak biz affedemeyiz." değerlendirmesinde bulundu.

        (Sürecek)

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler