Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'nın 5 ilçesine doğalgaz verileceği bildirildi.

        AK Parti Antalya İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, BOTAŞ Genel Müdürlüğünün nüfusu 20 binden fazla ilçelerde yatırım yapma kararı kapsamında alınan Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete'de yayımlandığı belirtildi.

        Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun planlanan 53 ilçe arasında Antalya'dan 5 ilçenin de bulunduğunu bildirdiğine dikkat çekildi.

        Antalya'dan 3 önemli hattın geçeceği aktarıldı. Açıklamada, Manavgat-Alanya-Gazipaşa 245 kilometre, Kumluca 82 kilometre ve Korkuteli hattınınsa 40 kilometre olacağı ifade edilerek, projelerin 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiği vurgulandı.

        Türkiye'de bu zamana kadar döşenen toplam 13 bin kilometre hatta, bu kararla 2 bin kilometre daha ekleneceğine işaret edilen açıklamada, "Alternatif bir yöntem daha bulunuyor. Bu da Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun üzerinde çalıştığı bölgesel firmaları tek tek çağırıp görüştüğü CNC sıkıştırılmış doğalgaz nakli. Sıkıştırılmış şekilde tır ve tankerlerle taşınan doğalgaz, 4-5 ay gibi bir sürede ilçelere ulaştırılabiliyor. Daha önce 2015 yılının kasım ayında tamamlanan, bir kararla nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler başvuru yaptıkları ve abone sayısının yüzde 60'ı başvuru bedelini ön ödemeyle yatırdıkları takdirde bu çalışma yapılabilmekte. Bu zamana kadar Antalya'dan başvuru yapan henüz ilçe bulunmamaktadır. Başvurulduğu takdirde hatlar döşenene kadar doğalgaz talep eden ilçelere sıkıştırılmış doğalgaz verilebileceği yetkililerce bildirilmektedir." ifadelerine yer verildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler