Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - Antalya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar bin 18 kişi tutuklandı.

        Antalya Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Anayasa'yı ihlal", "Cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'nin görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek", "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs", "Halkı Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik" suçlarından başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

        Soruşturma kapsamında bugüne kadar 2 bin 697 kişi hakkında adli işlem yapıldı, bunlardan bin 18'i tutuklandı. Adli işlem başlatılan şüphelilerden 406 kişi halen firari olarak aranıyor, 123 kişi de gözaltında bulunuyor.

        Konuyla ilgili ayrıca 2 bin 20 kişi hakkında idari soruşturma yürütüldü. Bunlardan 790 kişi görevden uzaklaştırıldı, bin 159 kişinin iş akdi feshedildi, 19 kişi emekliliğe sevk edildi, 54 kişi ise görevine iade edildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler