Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Reşat Oyal Kültürparkı'na buz pateni pisti yapıldığı bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Reşat Oyal Kültürparkı'nda 12 ay kullanılacak buz pateni pistinde devam eden çalışmaları inceledi.

        Kente yeni eserler ve tesisler kazandırmaya gayret ettiklerini vurgulayan Altepe, "Bursa'nın göz bebeği olan, şehrin kalbinde ve yeni katılan alanlarla yaklaşık 500 bin metrekareye yaklaşan Kültürpark da kentin en önemli cazibe merkezlerinden biri. Kültürpark'a değer katacak projeleri gerçekleştiriyoruz. Onlardan biri de burada çalışmaları devam eden sentetik buz pateni pistimizdir.'' ifadelerini kullandı.

        Tesis tamamlanınca Kültürpark'ta 12 ay boyunca buz pateni yapılabileceğini aktaran Altepe, şunları kaydetti:

        ''Kültürpark’ın tam merkezinde bulunan havuzun, küçük kısmı pek kullanılmıyordu. Köprüyle ayrılan ve atıl vaziyette olan bu alan biraz da sıkıntılıydı. Burayı daha iyi değerlendirmek istedik. Hem Kültürpark’a değer katacak hem Bursa'ya da buz pateni konusunda güzel bir alan kazandıracak en uygun yer olarak seçtik. İmalatlar başladı, çalışmalar yapılıyor. Burada bulunan 1000 metrekare pistte gençlerimiz buz pateni yapılabilecek.''

        Başkan Altepe, idari binaları, soyunma odaları ve kafeteryalarıyla bin 500 metrekareye ulaşan alanda gerçekleştirilecek projenin, 2,5 milyon liraya mal olacağını bildirerek, "İnşallah bu kış burada buz pateni konusunda güzel etkinliklere imza atılacak. Bursa, yeni bir tesis kazanıyor. Kültürpark’a da değer ve hareket katacak güzel bir tesis oluyor. Bu tesisin özelliği devamlı hizmet verecek olmasıdır. Yaz kış ve aydınlatma sistemleriyle geceleri de burada buz pateni yapılabilecek. İsteyen herkes bu heyecanı yaşayacak.'' değerlendirmesinde bulundu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler