Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği kente yeni atanan 118 doktor için gezi düzenledi.

        Van Gölü turu atan ve Akdamar Adası'nı gezen doktorlar, ilin doğal güzelliklerine hayran kaldı. Yaşanan terör olaylarına rağmen Van'ın çok güzel bir il olduğuna dikkat çeken doktorlar, Van'ı ikinci bir memleketleri olarak gördüklerini belirtti.

        Sabah saatlerinde Edremit Marina'dan tekneyle adaya geçen doktorlar doyasıya eğlendi. Adayı gezen doktorlar, Akdamar Kilisesi ve adası hakkında bilgi edindikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Düzenlenen geziyle ilgili konuşan Van Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Heybet Semur, yeni atanan doktorlara Van'ı gezdirmek için program yaptıklarını söyledi.

        Semur, "Akdamar Adası tarihi ve kültürel açıdan dünya çapında önemli bir yer. Biz de doktorlarımız gelsinler tanısınlar istedik. Arkadaşlarımız çok memnun kaldılar bu etkinlikten. Bu etkinliklerimiz devam edecek. Ülkemizin her yeri kıymetlidir. Van’da aynı derecede değerlidir. Arkadaşlarımızın korkmadan ve çekinmeden Van'a gelebilmelerini, hizmet edebilmelerini istedik." diye konuştu.

        - "Geldiğimden bu yana hiçbir sıkıntı yaşamadım"

        Hacettepe Üniversitesi mezunu doktor Mert Altıntaş, mezun olduktan sonra 70'inci kurada Van'a geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

        "Daha önce hiç Van'a gelmemiştim. Daha doğrusu Ankara'nın doğusuna hiç inmemiştim. Buraya geldiğime memnunum. Bayramda Van’da patlama oldu. Haberlere bakınca çok iç açıcı görünmüyordu. Ama düşündüğüm gibi değil. Geldiğimden bu yana hiçbir sıkıntı yaşamadım. Herkes çok iyi. Çok iyi karşılandık burada. Başta biraz ön yargılarım vardı ama gördükçe, tanıdıkça ön yargılar yok oluyor."

        Özalp Devlet Hastanesinde görev yapan doktor Kerem Çolakoğlu ise, "Benim bir senem oldu Van'a geleli. Van'ımız güzel. Artık burası bizim Van'ımız oldu. Özalp'te çalışmama rağmen Van’da ikamet ediyorum. Nöbetlere git gel yapıyorum. Van'ı tercih ettiğim için çok memnunum. Hiç sıkıntı yaşamadım. Birkaç terör olayı yaşandı, onun dışında herhangi bir problemimiz yok. Sokaklarda istediğimiz gibi rahat dolaşabiliyoruz. Yaşadığımız en büyük sıkıntı trafik. Onun dışında hiçbir sıkıntımız yok." dedi.

        Geziye, Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanı Yaşar Beygo, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. İlhan Aydın, yeni atanan doktorlar ve aileleri katıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler