Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Kavak ilçesinde çiftçiler arpa ve buğday ekimine başladı.

        Kavak Ziraat Odası Başkanı Süleyman Aslankaya, ilçede görülen yağışın ardından hava şartları ve toprağın nemli olmasının buğday ve arpa ekimine müsait olduğunu söyledi.

        "İlçemizdeki çiftçilerimiz, hava şartları ve toprağın nemli olması nedeniyle buğday ve arpa ekimine başladı. Şu andaki ekim alanlarındaki şartlar, çiftçi vatandaşlarımız için bir fırsat." diyen Aslankaya, sözlerine şöyle devam etti:

        "Çiftçilerimizin bu durumu çok iyi değerlendirmesi gerekir. Toprağın hazırlanması ve tavlanması, havalandırması mahsul için önem arz etmektedir. Bu nedenle üreticilerimizin ellerini çabuk tutması menfaatlerine olacaktır."

        İlçede buğday ve arpa ekiminin kasım sonuna kadar tamamlanması gerektiğini ifade eden Aslankaya, çiftçilerin yüksek verim alabilmeleri için sertifikalı buğday tohumu ve tahlil sonucu toprağın ihtiyaç duyduğu gübreyi kullanmaları gerektiğini vurguladı.

        Kavak'ta toplam 120 bin dekar alanda buğday ve arpa tarımı yapıldığı belirtildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler