Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 10. Ulusal ve Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması Sapanca Gölü'nde devam ediyor.

        Kocaeli Sportif Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneğince (KAMADER), Kartepe Belediyesi ve Sapanca Belediyesinin katkısıyla Eşme Sahili'nde yapılan yarışmada amatör balıkçılar, çekilişle belirlenen kulvarlarda yarışıyor.

        Yurt içi ve yurt dışından gelen 55 takım, 20 hakem gözetiminde "en büyük" ve "en çok" balığı yakalamak için çalışıyor.

        Yarışmaya İstanbul'dan katılan Fuat Hüdaverdi ve Mevlüt Küçükcici'den oluşan "Black Carp Team" ekibi, 23,5 kilogram ağırlığında balık yakalayarak "en büyük" balığı tutma kategorisinde şu an için birinciliği elde etti ve "Türkiye resmi yarışma rekoru"nu kırdı.

        Aynı ekip, 5 kilo 670 gram ve 15 kilo 400 gramlık balıklar yakalayarak toplamda 44 kilo 570 gramlık balık tuttu.

        Yarışmada ayrıca, Sevdin Vatansever ve Samet Kahraman'dan oluşan "Balkan Carp Team" de 11 kilo 760 gram ve 10 kilo 50 gramlık balıklar, Murat Arkan, Ahmet Kara ve Burhan Keskin'den oluşan "SKY54 Carp Team" de 16 kilo 110 gramlık balık yakaladı.

        Yakalanan sazan balıkları, hakemler eşliğinde yapılan ölçülendirme ve fotoğraflama çalışmasının ardından göle bırakıldı.

        Cuma günü sona erecek yarışmada "en çok" ve "en büyük" balığı yakalama kategorilerinde dereceye girenlere para ödülü ve olta takımı verilecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler