Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında sözleşme imzalayan hak sahiplerine 50 milyon 275 bin 665 lira ödeme yapılacağını bildirdi.

        Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahipleri ile görüşmelere devam edildiğini belirtti.

        Trabzon'u kentsel dönüşümlerle ismine layık hale getirdiklerini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

        "Çömlekçi birinci etap kentsel dönüşüm alanı için mahkemelerin belirlediği fiyatlar revize edilerek 15 Şubat’ta başlanılan görüşmelerle hak sahiplerimize sunulmuştur. TOKİ, buna rağmen bölgede bir kez daha değerlendirme çalışması yaparak fiyatları revize etmiştir, yükseltmiştir. Yeni fiyatların hak sahiplerimize sunulduğu görüşmeler belediyemizde devam etmektedir. Bu görüşmelerde hak sahiplerimize ayrıca Yenicuma'daki TOKİ konutlarından indirimli olarak ev sahibi olma hakkı sunulmaktadır."

        Gümrükçüoğlu, Çömlekçi ikinci etap kentsel dönüşüm alanında hak sahiplerine azami fiyat sunumu yapıldığını da işaret ederek, şöyle devam etti:

        "299 hak sahibimiz sözleşme imzaladı. Diğer hak sahiplerimizle de görüşmelerimiz sürüyor. Sözleşme imzalayan hak sahiplerine 50 milyon 275 bin 665 lira ödeme gerçekleştiriliyor. Ödemelere devam edilmektedir. Sözleşme imzalayan hak sahibi tapu intikalinin hemen ardından parasını almaktadır. Bölgedeki tüm hak sahibi hemşehrilerimin mağdur olmamaları için bu önemli fırsattan yararlanmalarını talep ediyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler