Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUĞLA (AA) - Muğla'nın Ula ilçesinde 24'üncüsü gerçekleştirilen Boğa Güreşleri Festivali, eğitim yararına düzenlendi.

        Boğa güreşi arenasında düzenlenen güreşleri takip eden vatandaşlar, kamyon kasaları, traktör römorkları ve arenanın etrafına yerleştirilen seyyar tribünlerde, Muğla ve Aydın'dan getirilen 100 boğanın mücadelesini izledi.

        Güreşlerin yapıldığı sahanın çevresinde sahiplerinin elinden kaçan boğaların vatandaşlara zarar vermemesi için güvenlik önlemi alındığı görüldü.

        Hava sıcaklıklarından ve güreşlerin yapıldığı alanın toz olmasından dolayı itfaiye ekipleri sık sık güreş sahasını suladı.

        Boğaların sahiplerinin, kıran kırana geçen müsabakaların ardından boğaları birbirinden ayırmak için güçlük çektiği görüldü.

        Güreş Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Barut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güreşlerin bölgenin en önemli organizasyonlarından biri olduğunu söyledi.

        Barut, elde edilecek gelirin yüksek öğrenimde eğitim gören öğrencilere burs olarak verileceğini belirterek, "Güreşleri her yıl geleneksel olarak yapıyoruz. Bu yıl da devam ettirdik. Üç yıldır öğrenciler yararına yapıyoruz. Daha önce Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ula Meslek Yüksek Okulu yararına düzenlemiştik. Sağlık ocağımıza da birtakım cihazlar aldık." dedi.

        Güreşlere gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduklarını kaydeden Barut, güreşleri yaklaşık 5 bin kişinin izlediğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler