Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        PEKİN (AA) - Çin Komünist Partisi (ÇKP) 18. Merkez Komitesinin 6. Genel Kurulu başladı.

        Genel Kurula katılan 370 daimi delege, parti üyeleri, eyalet temsilcileri, parti içi revizyon, yolsuzlukla mücadele ve 2016-2020 yıllarını kapsayan 5 yıllık kalkınma planı konularını ele alacak.

        4 gün sürecek toplantılar, ÇKP’nin daha sıkı kurallarla yönetimi ve partideki siyasi hayatın daha katı kurallara bağlanması yönünde tartışmalara konu olacak.

        Yetkililer, ÇKP’nin katı kuralları benimsemesinin hem partinin hem de partinin yöneticileri ve kurumlarının hayatta kalması için hayati önem taşıdığını belirtiyor.

        Partide ,toplantılarda ele alınacak emeklilik, geçici üyelerin daimi üyeliğe terfisi ve parti içi disiplin kurallarını ihlal eden üyelerin tenzili rütbe veya ihracı gibi konular da Çin'deki siyasi hayatının seyrine dair ipuçları verecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler