Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞANLIURFA (AA) - Siverek ilçesinde ortaokul öğrencilerine madde bağımlığıyla mücadele semineri verildi.

        İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından Dumlupınar Ortaokulunda düzenlenen seminerde, öğrencilere kötü alışkanlıkların, madde bağımlığının zararları slayt gösterisi eşliğinde anlatıldı.

        Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Lale, yaptığı konuşmada, zararlı alışkanlıklardan kurtulmanın en önemli yolunun çok kitap okumaktan geçtiğini söyledi.

        Madde bağımlığının yaşının her geçen yıl düştüğünü belirten Lale, "Bağımlılığın başlangıç noktası sigaradır. Sigara içen insanlarla arkadaş olmayın, sigara içilen ortamlarda bulunmayın, yanınızda sigara içilmesine asla müsaade etmeyim." diye konuştu.

        Seminere konuşmacı olarak katılan serbest gazeteci Mehmet Şükrü Dolaş da iyi huylu arkadaş seçimine dikkati çekti.

        Gazeteci olarak madde bağımlığının neden olduğu olumsuzlukları göstermek amacıyla çok sayıda haber yaptıklarını kaydeden Dolaş, "Sizden ricam en büyük sermayeniz beyninizde hiçbir kötü alışkanlığa yer vermeyin. Beyninize iyiye, güzele ve insanlığa hizmet edecek bilgileri yükleyin, kötü arkadaşlıklardan uzak durun." diye konuştu.

        - Severek'te Kur'an-ı Kerim meali yarışması

        Siverek'te Kur'an-ı Kerim meali yarışması düzenlenecek.

        Eğitim-Bir-Sen Şubesince düzenlenecek ödüllü yarışmanın duyurusu Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu'nda yapıldı.

        Yarışmanın koordinatörü Yusuf Sami Kız İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Ali Gedikli, yarışmanın koşulları hakkında bilgi vererek, yarışma kapsamında yapılacak sınavda gönüllü olarak görev yapacak öğretmenlerin sorumluluklarını anlattı.

        Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Fikret Aslanparçası da geçen yıl ilmihal yarışması düzenlediklerini, bu yarışmaya 5 bin lise ve ortaokul öğrencisinin katıldığını söyledi.

        Bu yıl düzenledikleri Kur'an-ı Kerim meali yarışmasına ortaokul ve lise öğrencilerinin yanı sıra öğretmenlerin de katılabileceğini ifade eden Aslanparçası, "Geniş kapsamlı bir yarışma yapıyoruz. Amacımız yarışmadan çok öğrencilerimiz ve gençlerimiz arasında manevi duyguları geliştirmek her eve bir Kur'an-ı Kerim armağan etmektir." dedi.

        Yarışmanın başvurusunun başladığını ve 6 Ocak'ta sona ereceğini kaydeden Aslanparçası, yarışmanın sonucunda dereceye girecek öğrencilerin para ve altınla ödüllendireceğini dile getirdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler