Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KASTAMONU (AA) - Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, ilçede mevcut 228 bin dekar tarım arazisinde kış hazırlığının başladığını belirtti.

        Koçgözlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçe genelinde yetiştirilen meyve ve sebzelerin biç kaç çeşidi hariç diğerlerinin hasadının tamamlandığını söyledi.

        Tosya'da mevsim şartları nedeniyle yılda bir defa ürün yetiştirilebildiğini belirten Koçgözlü, şunları dile getirdi:

        "Binlerce insanın çiftçilikle geçimini sağladığı şehrimizde tarım ana gelir kaynaklarımızın başında gelmektedir. Yıl boyunca binbir emekle yetiştirilen meyve ve sebzelerin neredeyse hepsinin hasadı tamamlandı. Bazı ürünler üreticilerimizin isteklerine cevap verirken bir çok üründe ise hayal kırıklığı yaşandı. Bu duruma rağmen çiftçilerimiz tarım arazilerini boş bırakmak istemiyor. Bu mevsimlerde tarım arazilerimizde kış ayına ve bahara yönelik taş, yabani bitki gibi ürünlerin temizlik çalışmaları ile meyve ağaçlarında kış mücadelesi yapılmaya başlandı."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler