Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KOCAELİ (AA) - Karamürsel Toplum Sağlığı Merkezi'nde ücretsiz kanser taraması gerçekleştiriliyor.

        Merkez Başkanı Dr. Ferhan Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, kanserin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

        İlçede erken teşhis anlamında taramaları yaygınlaştırdıklarını ifade eden Uğur, artık sık görülen kanser türlerine karşı aile hekimliklerinde de taramalar yapıldığını kaydetti.

        Uğur, 30-65 yaş aralığındaki kadınlarda rahim ağzı, 40-69 arasında olan kadınlarda meme kanseri, 50-70 yaş aralığındaki erkek ve kadınlarda da kalın bağırsak kanseri taramasının ücretsiz gerçekleştirildiğini dile getirerek, "Kanserden korunmak kanser tedavisinden her zaman daha ucuz ve daha kolaydır. Halkımızı ücretsiz olarak kanser taramalarını yaptırmak üzere aile hekimliklerimize ve toplum sağlığı merkezine davet ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler