Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANTALYA (AA) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, Kumluca'da Batı Antalya ilçelerinin katılımıyla Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası gerçekleştirildi.

        Kumluca Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğünün organizesiyle düzenlenen turnuvaya, Kumluca'nın yanı sıra Kemer, Finike, Demre, Kaş ve Elmalı ilçelerinden lisanslı yaklaşık 200 sporcu katıldı.

        Kumluca Belediyesi Günay Sahil Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuva sonunda dereceye giren sporculara Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Erol Koca tarafından kupa ve madalyaları verildi.

        Erol Koca, yaptığı konuşmada, sporcuların rakipleriyle kıran kırana mücadeleler verdiğini belirterek, organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçenler ve sporcuların ailelerine teşekkür etti.

        Turnuvada Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) hakemleri gözetiminde yapıldığını ifade eden Koca, "Amacımız satranç sporunun yaygınlaşması, bu konuda genç sporcularımızda duyarlılık oluşturmak. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılması ayrı bir anlam katıyor. Turnuvaya sporcularımız kadar aileleri de ilgi gösterdi." dedi.

        Satranç turnuvası sonunda 7-8 yaş kızlarda Elif Eylül Parlakay, erkeklerde Çağan Ilgar Güzel, 9-10 yaş kızlarda Emel Kınıklı, erkeklerde Çağatay Ilgar Güzel, 11-12 yaş kızlarda Ayşe Soytürk, erkeklerde Murat Kızıltepe, 13-14 yaş kızlarda Burcu Emek, erkeklerda Serhat Çalık, açık yaş genelde Uğur Can Tay birinci oldu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler