Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ARDAHAN (AA) - Ardahan PTT Başmüdürü Yılmaz Demir, PTT'nin 176. kuruluş yılını kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

        Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da kuruluş yılı dolayısıyla bazı etkinlikler yaptıklarını belirterek, 176. müşterilerine de bazı hediyeler verdiklerini belirtti.

        Yılmaz, Osmanlı İmparatorluğunda 1839 Tanzimat Fermanı'nın getirdiği çağdaşlaşma çalışmalarına paralel olarak batılı anlamda bir posta teşkilatı kurulması amacıyla 1840 yılında ilk Posta Nizamnamesinin yürürlüğe konulduğunu hatırlatarak, şöyle konuştu:

        "İlk uygulamada alınan ücret mektup üzerine kırmızı kalemle yazılırken 1863 yılında Posta Nazırı Agâh Efendi'nin teklifi üzerine yayımlanan bir padişah fermanıyla posta pulu kullanılmaya başlanılmış, o yıl, üzerinde ay, padişah Abdülaziz'in tuğrası ve Devleti Aliyye-i Osmaniyye ibaresi bulunan ilk posta pulunu taşbaskı (litografik) tekniği ile basmış ve tedavüle çıkarmıştır."

        Demir, 2016 yılında da Ardahan ve ilçelerinde fiziki anlamda bazı çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ardahan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ardahan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler