Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TUNCELİ (AA) - Tunceli'nin Pertek ilçesinde, dezavantajlı vatandaşlara yönelik hazırlanan "Kırsaldan Umutlar Filizleniyor" projesinin hibe sözleşmesinin imzalandığı bildirildi.

        Pertek Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknik personellerince hazırlanan, Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği adına başvurusu yapılan ve Pertek Halk Eğitim Müdürlüğü ile Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığının Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programına başvurusu yapılan "Kırsaldan Umutlar Filizleniyor" projesinin kabul edildiği ifade edildi. Açıklamada, "280 bin 842 Euroluk hibe sözleşmesi imzalanmıştır." denildi.

        Açıklamada, projeyle yapılacak bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları, teorik ve pratik eğitimler ile dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu veya istihdam edilebilirliğinin arttırılması, iş gücü piyasasına erişimlerinin kolaylaştırılması, ortak iş yapabilme kabiliyetlerinin geliştirilmesi, kendi işlerini kurabilmelerinin ve iş gücü piyasasına girişlerinin önünde yer alan engellerin kaldırılmasının hedeflendiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler