Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te öldürülen Suriyelinin katil zanlısı olduğu iddiasıyla haklarında müebbet hapis cezası istenen Suriye uyruklu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

        5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Jihad Issa Alkhuder (43) ile eşleri Fadile Hıdır (36) ve Abir Abbas (33) avukatlarıyla katıldı.

        Duruşmada okunan ve sanıklar hakkında müebbet hapis cezası istenen iddianamede, öldürülen Hassoun Eyise'nin tutuklu sanık Fadile Hıdır'ın yeğeni olduğu ve üvey kızı Raniye ile nişanlandığı ancak tutuklu sanık Alkhuder ile aralarında çıkan tartışma nedeniyle nişanın bozulduğu belirtildi.

        İddianamede, ayrıca Eyise'nin Abir'e cinsel istismarda bulunduğunu öğrenen Alkhuder'in ailesiyle cinayet planı yaptığı ve maktulü barışıp düğün yapma bahanesiyle Yavuzeli ilçesindeki evlerine çağırdıkları kaydedildi. Elektrikli ısıtıcının kablosuyla elleri ve kolları bağlanan Eyise'nin, Jihan Issa Alkhuder tarafından silahla vurulup öldürüldüğüne değinilen iddianamede, cinayetin aile meclisinin kararıyla planlandığı vurgulandı.

        Tutuklu sanıklardan Abir, maktul ile ilişkisi olduğunu ve daha rahat görüşebilmek için üvey kızı ile nişanlanmasını istediğini, cinayeti durumu öğrenen eşinin işlediğini öne sürdü.

        Sanık Alkhuder ise cinayeti kendisinin işlemediğini iddia etti.

        Tanık olarak dinlenen Raniye de maktulle nişanlı olduğunu ancak babasıyla yaşadığı tartışma sonrası nişanın bozulduğunu, cinayeti kimin işlediğini bilmediğini belirtti.

        Mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

        Gaziantep'te 29 Kasım 2015 tarihinde Yavuzeli ilçesinde bir arazide çoban tarafından bulunan cesedin Suriyeli Hassoun Eyise'ye ait olduğu belirlenmiş, yapılan araştırmada yakalanan 3 yakını çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler