Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UŞAK (AA) - Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent merkezindeki alkollü eğlence mekanlarının 3 ayda şehir dışına taşınacağını bildirdi.

        Cahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde "birahane" olarak da adlandırılan alkollü eğlence mekanlarıyla ilgili artan rahatsızlıklar nedeniyle, bu mekanların şehir dışına taşınması için çalışma başlattıklarını söyledi.

        Kent merkezinde halen faaliyet gösteren 13 alkollü eğlence mekanı bulunduğunu aktaran Cahan, Fevzi Çakmak Mahallesi, Galericiler Sitesi yakınlarında bu işletmeler için 17 bin metrekarelik alanda her biri 275'er metrekarelik binalar yaptıklarını, 3 ay gibi bir sürede taşınma işleminin tamamlanacağını belitti.

        Proje kapsamında işletme sahiplerinin yüzde 80'inin taşınma işlemine olumlu yaklaştığını aktaran Cahan, şu bilgileri verdi:

        "Bu alkollü eğlence mekanlarının gerek fiziki konumları, gerek bulundukları yerler çok uygun değil. Biz işletme sahipleri ile konuşarak onlara şehir dışında, modern, açık ve kapalı alanları bulunan güvenlikli binalar yapacağımızı söyledik. İşletme sahiplerinin büyük çoğunluğu projeyi destekledi. Biz de inşaata başladık, on dört mekan yapıyoruz. Projenin maliyeti yaklaşık 1,5 milyon lira. Bu mekanları maliyetine işletme sahiplerine satacağız. Kısa süre içinde taşınma işlemini tamamlamak istiyoruz."

        Cahan, alkollü eğlence mekanlarının şehir dışına çıkartılmasının kentte yaşanan bazı sıkıntıları da çözeceğini ifade ederek, modern toplumlarda eğlence merkezlerinin belirli bölgelerde toplandığına dikkati çekti.

        Projenin tamamlanıp hayata geçmesinden herkesin memnun olacağına inandığını kaydeden Cahan, "Sanıyorum proje hayata geçtiğinde herkes memnun olacak." diye konuştu.

        - Sabah 04.00'a kadar açık olacak"

        Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Şeref Parlas ise kent merkezinde 33 olan birahane sayısının bir yılda 13'e düştüğünü belirterek projeyi desteklediklerini söyledi.

        İşletmelerin kısa sürede şehir dışına çıkmasını planladıklarını ifade eden Parlas, "Belirlenen bölgede inşaat sürüyor. Etrafı tel örgülerle çevrili, her türlü emniyet tedbiri alınmış, otoparkı, yeşil alanı bulunan nezih ortamlar oluşturulacak. Bu işletmeler kafe, restoran gazino şeklinde sınıflandırılacak. İşletmeler sabah 04.00'e kadar hizmet verebilecek." dedi.

        Kent merkezindeki alkollü eğlence mekanlarıyla ilgili yıllardır şikayet aldıklarını aktaran Parlas, şunları dile getirdi:

        "Uşak Belediyesine teşekkür ediyorum. Taşınacak işletmelerin talepleri doğrultusunda bir inşaat projesi oluşturuldu. Dış görünümleri aynı olmak suretiyle, kendi dekorlarını oluşturacaklar. Bizler işletmecilerimizin yanındayız. Onların bu konuda zarar görmesini istemiyoruz. Bir nebze olsun şikayetleri ortadan kaldırmak istiyoruz. İşletmecilerin tamamına yakını projeyi destekliyor. Bazı işletmeler gitmek istemiyor. Buna zaman için karar verilecek. Umarım sonucu herkesi mutlu eder."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler