Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        VAN (AA) - Van'da çeşitli suçlardan aranan ve düzenlenen operasyonla yakalanan 3 şüpheli tutuklandı.

        Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin 19 Ekim 2016'da İpekyolu ilçesinde meydana gelen yağma, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma olayı ile ilgili çalışma başlattığı bildirildi.

        Olayın müştekisi olan İran uyruklu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Z.T'nin beyanı doğrultusunda şüpheli A.E'nin 20 Ekim 2016'de operasyon sonucu yakalandığına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

        "Kullanmış olduğu kiralık otomobille 11 küçük paket halinde eroin olduğu değerlendirilen madde, 5 ayrı kağıtlara sarılı vaziyette metanfetamin olduğu değerlendirilen madde, kullanıma hazır vaziyette fişek olarak tabir edilen uyuşturucu ve uyuşturucu madde içiminde kullanılan materyaller ve olayda yağmalanan müşteki Z.T'nin çocuğuna ait olan cep telefonu ile yakalanmıştır. Olayla ilgisi olduğu tespit edilen Ş.B, R.C, Ö.Ö. ve M.D. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan R.C. ve Ö.Ö. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla ifadeleri alınarak müdürlüğümüzden salıverilmiş, A.E, M.D. ve Ş.B isimli şüpheli şahıslar 21 Ekim 2016 günü haklarında tanzim edilen tahkikat evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edilmiş olup Ş.B, 'başkalarına ait kimlik bilgilerini kullanmak' suçundan, A.E. ve M.D. ise yağma, tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan tutuklanmıştır."

        Açıklamada, il merkezi ve ilçelerinde huzurlu ve güvenli bir ortamın sürdürülmesi için çalışmaların kararlılıkla devam ettiği kaydedildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler