Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAKARYA (AA) - Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Nehri'ne ilişkin projenin tamamlanmasıyla yatak genişliğinin 50 metreye çıkarılarak nehrin daha düzenli ve hızlı akmasının sağlanacağını belirtti.

        Sakarya Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak ve Fırat'tan sonra Türkiye'nin üçüncü en uzun nehri olan Sakarya Nehri'nin, ADASU Hidroelektrik Santrali (HES) ve tarihi Sakarya Köprüsü arasındaki 8 kilometrelik yatağında başlatılan genişletme çalışmaları devam ediyor.

        Çalışmalarla ilgili şantiye yetkililerinden bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki hafriyatın kaldırıldığını ve köprünün bulunduğu bölgede nehrin yatak genişliğini korumak için duvar inşa edildiğini anlattı.

        Nehrin yatak genişliğinin arttırıldığını ifade eden Toçoğlu, "Bölgede yaptığımız çalışmalar kapsamında moloz ve atıkları temizleyerek nehrin yatak genişliğini 50 metreye çıkarıyoruz. Çalışmaların tamamlanmasıyla şu anda su akışının olmadığı Sakarya Köprüsü'nün üçüncü ayağından da su akışını sağlayacağız. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ekiplerimiz çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor." dedi.

        Toçoğlu, çalışmaların sona ermesiyle nehrin asıl yatağına kavuşacağını söyleyerek, şunları kaydetti:

        "Projemizin tamamlanmasıyla bölgede 500 bin metreküplük bir kazı gerçekleştirmiş olacağız. Yatak genişliği 50 metreye çıkartılarak nehrin daha düzenli ve hızlı akması sağlanacak. İnşallah Sakarya Nehri doğal güzelliğine ve akışına kavuşmuş olacak. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, Sakarya Nehri'ni beraberce koruyarak, nehir kıyısına hiçbir şekilde hafriyat, evsel ve sanayi atıklarını dökmemeleridir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler