Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi tarafından Edirne kent merkezinde yapılan yerel siyasete katılım araştırmasında Edirne’nin yerel siyasete katılım düzeyi haritası oluşturuldu.

        Yürütücülüğünü Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Yaş’ın yaptığı ve Yrd. Doç. Dr. Selin Arabulan ile öğretim görevlileri Sedef Zeyrekli Yaş ve Yasin Usta’dan oluşan ekiple gerçekleştirilen proje kapsamında Edirne’deki 24 mahallede toplamda bin 546 seçmen ile görüşülerek yerel siyasete katılım hakkında sonuçlara ulaşıldı.

        Yrd. Doç. Yaş araştırmayla ilgili verileri paylaştığı yazılı açıklamada, seçmenlerin tümünün belediye veya il özel idaresi hakkında yeterli düzeyde bilgiye sahip olduğunun görüldüğünü seçmenlerin yaklaşık yüzde 98’inin yerel siyasete ilgi duyduğu, aktif olarak yerel siyasete katılanlar ise yüzde 42 olarak belirlendiğini belirtti.

        Yerel yöneticilerin adı, yerel yönetimlerin görevleri gibi seçmenin yerel siyaset bilgisini ölçen sorulara en çok olumlu yanıt veren mahalleler Yancıkçı Şahin, Yıldırım Hacı Sarraf ve İstasyon mahalleleri iken, en az bilgi düzeyine sahip mahalleler Sarıcapaşa, Yıldırım Beyazıt ve 1. Murat mahalleleri olduğunu aktaran Yaş, STK veya parti üyeliği, bir adayın seçim kampanyasında çalışma veya bir adaya/partiye oy vermek için ikna çabası göstermek gibi eylem düzeyinde yerel siyasete katılanlara en sık rastlanan mahalleler ise sırasıyla Sarıcapaşa, Yıldırım Beyazıt ve 1. Murat mahalleleri olduğunu bildirdi.

        Yapılan araştırmada Edirne’de yerel seçimlerde oy kullanmış olan seçmenlerin genel niteliklerine de ulaşıldığını ifade eden Yaş, bu kapsamda; ideolojilerini Atatürkçü olarak ifade edenler yüzde 57, milliyetçiler yüzde 36 ve cumhuriyetçi olarak beyan edenler ise yüzde 35 olup, liberal, sosyalist ve demokrat olarak kendini tanımlayanların oranı ise oldukça düşük düzeyde olduğunun belirlendiğini kaydetti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler