Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu toplantısında, faizsiz finans sektörünün Türkiye'de ve küresel ölçekte genel görünümü ele alındı, sektörün geliştirilmesi çerçevesinde çalışma yapılması kararlaştırıldı.

        Hazine Müsteşarlığının internet sitesinde yer alan duyura göre, Kurulun ikinci toplantısı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in başkanlığında 21 Ekim Cuma günü gerçekleştirildi.

        Toplantıda, faizsiz finans sektörünün Türkiye'de ve küresel ölçekte genel görünümü ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Faizsiz finans ürünlerinin diğer finansal araçlarla uyumlu şekilde vergilendirilmesine yönelik yapılan düzenlemelerin etkileri değerlendirildi. Faizsiz finans ürün ve hizmet çeşitliliğinin artırılmasına yönelik öneriler ile katılım bankalarında likidite yönetimini kolaylaştırmaya yönelik uygulamalar tartışıldı.

        Ayrıca, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi Programı "Katılım Bankacılığı ve Faizsiz Finans Sisteminin Geliştirilmesi Bileşeni"nde yer alan eylemlere ilişkin gerçekleşmeler değerlendirilerek, faizsiz finans sektörünün geliştirilmesi çerçevesinde Kurulda ele alınan konularda çalışma yapılması kararlaştırıldı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler