Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ADANA (AA) - Adana'da 7. Adana Havacılık ve Yamaç Paraşütü Festivali düzenlendi.

        Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda Adana Havacılık ve Adrenalin Sporları Kulübü’nün (AHAS) organizatörlüğünde düzenlenen festival, Kabasakal köyü Rüzgarlı Tepe'de gerçekleşti.

        İki gün süren festivale 15 ilden 120'si misafir toplam 170 pilot katıldı. 3 bin kişinin izleyici olarak yer aldığı festivalde, yaklaşık 2 bin uçuş yapıldı. Bir grup engelli ve talasemi hastası çocuğun da uçuş yapmasının sağlandığı festival renkli anlara sahne oldu

        AHAS Başkanı Güner Akkaya yaptığı açıklamada, Adana'nın tanıtımına katkı sağlamak ve havacılığı sevdirmek için bu tür faaliyetlerde bulunduklarını belirtti.

        Etkinlikte AHAS'ın 50 pilotunun görev aldığını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

        "Festivale 30 zihinsel ve bedensel engelli, 20 talasemi hastası genç ve çocuk katıldı. Dezavantajlı gruplardan bazıları sembolik olarak yamaç paraşütü ve paramotor uçuşu gerçekleştirdi. Kızılay, festivalin yapıldığı alanda 200 ünite kan aldı. Festival boyunca toplam 2 bin uçuş gerçekleştirildi. Önümüzdeki yıl yapacağımız festivalin daha etkin olması için hazırlıklara şimdiden başladık.”

        Akkaya, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye festivale katılımlarından ve desteklerinden ötürü teşekkür etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler