Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MANİSA (AA) - Posta ve Telgraf Teşkilatı'nın (PTT) kuruluşunun 176. yıl dönümü dolayısıyla Manisa'da tören düzenlendi.

        Şehzadeler ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

        Törende konuşan PTT Başmüdürü Vekili Bilal Özlü, 23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti adı altında kurulan PTT'nin 176 yıllık çalışma hayatı içerisinde bu kurumun bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu belirterek PTT çalışanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

        Törenin sona ermesinin ardından gazetecilerin sorularına cevap veren Özlü, Manisa'da 460 personel ile hizmet verdiklerini, evrensel posta hizmeti kapsamında ilçelerde ve köylerde yeni bir posta hizmetine başlayacaklarını söyledi.

        PTT'nin kuruluşunun 176. yıl dönümü dolayısıyla Manisa PTT Merkez Müdürlüğünde işlem sırası bekleyen 176. kişi olan Necdat Sivas'a, "15 Temmuz Şehitleri" pul albümü hediye edildi.

        - Ticaret Borsasından öğrencilere bin çift ayakkabı yardımı

        Manisa Ticaret Borsası, 'Eğitim Desteği Dağıtımı Programı' kapsamında Manisa'daki çeşitli ilköğretim okullarında eğitim gören öğrencilere verilmek üzere okul müdürlerine bin çift bot hediye etti.

        Ticaret Borsası Korbey Salonu'nda gerçekleştirilen törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve okul müdürleri katıldı.

        Çocukların eğitim hayatında yardımlara ihtiyaç duyabileceklerini belirten Vali Güvençer, "Ticaret borsamızın çocuklarımız ve eğitim için bir şeyler yapabilme çabasını tebrik ediyorum. Umarım bu gelenek her geçen gün gelişerek devam eder." diye konuştu.

        Ticaret Borsası Başkanı Özkasap ise "Bot tarzında yaptırmış olduğumuz 1000 çift ayakkabıyı, her yıl olduğu gibi değerli okul müdürlerimizin, yardım niteliğinden daha çok motive edici bir hediye ya da eğitim teşviki olarak ihtiyaç sahibi yavrularımıza ulaştırmalarını rica ediyoruz." şeklinde konuştu.

        Yapılan konuşmaların ardından ayakkabılar, okul müdürlerine teslim edildi.

        - Minibüsçüler Alaşehir'de eylem yaptı

        Manisa’nın büyükşehir olmasıyla birlikte servis haklarının ellerinden alındığını ileri süren Alaşehir ilçesinde servis taşımacılığı yapan minibüsçüler araçlarıyla eylem yaptılar.

        İstasyon Mahallesi Atatürk Stadı karşısında toplanan minibüsçüler, ilçe içerisinde kornalarını çalarak şehir turu attılar.

        Alparslan Türkeş Meydanı’nda minibüsçüler adına basın açıklaması yapan Hakan Bilici, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından servis araçlarına yönelik verilen "J" plaka uygulamasında haklarının yendiğini ileri sürdü.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler