Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MALATYA (AA) - Malatya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen 12 kişiden 6'sı tutuklandı.

        Malatya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturmada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince çeşitli tarihlerde gözaltına alınan ve aralarında binbaşı, astsubay, akademisyen, öğretmen, öğrenci, doktor ve hemşirenin de bulunduğu 12 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

        Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden İnönü Üniversitesinde görevli bir profesör, bir yardımcı doçent, bir binbaşı, iki astsubay, bir üniversite öğrencisi tutuklanırken, bir öğretmen, üç doktor ve iki hemşire adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

        Öte yandan soruşturma kapsamında kentte bir vergi müfettişi gözaltına alınarak Denizli'ye gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler