Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA)- Hak-İş Yönetim Kurulu, Kahramanmaraş'ta Enerji İş Sendikası temsilcisinin darbedilmesini kınayarak, yetkililerden bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini istedi.

        Hak- İş'ten yapılan yazılı açıklamada Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde darbedilen Enerji-İş Sendikası Kahramanmaraş Temsilcisi Keramettin Erdoğan'a yapılan saldırı kınandı.

        Açıklamada, Hak-İş Yönetim Kurulu adına, "Enerji-İş Sendikamıza geçmiş olsun dileğinde bulunarak, yetkilerin bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini bekliyoruz" ifadesine yer verildi.

        Bu saldırının, demokratik sendikal mücadeleyi tehdit ettiğini belirten yetkililer, "TÜRK-İŞ'e bağlı TES-İŞ Sendikası Şube Başkanının akrabaları tarafından darbedildiği anlaşılan saldırı olduğu belirtilmektedir. Bu saldırganlığı ne TÜRK-İŞ ne de TES-İŞ' sendikasının onaylamayacağına ve bu tip saldırganlığa prim vermeyeceğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

        Enerji İş sendikasına geçmiş olsun dileğinde bulunarak yetkililerden bu saldırıyı gerçekleştirenleri yakalayıp adalete teslim etmelerini isteyen Hak-İş Yönetim Kurulu, tedavisi yoğun bakımda devam eden Keramettin Erdoğan'a acil şifalar diledi.

        Saldırıyı gerçekleştirenlerin demokratik sendikal mücadeleye tahammülü olmadığını kaydeden Hak-İş Yönetim Kurulu, açıklamasında, "Alçak saldırıyı gerçekleştirenleri ve azmettirenleri lanetliyor, çalışma barışı iş yeri huzuru ve demokratik sendikal mücadeleyi tehdit eden bu saldırgan yapıyı kınıyoruz." ifadesine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler