Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da sokak hayvanlarını sahiplenen Ceyhan Deniz, yaşam mücadelesi verirken bulduğu ve bir süre bakımını yaptığı "Kırpık" ve "Garip" adlı köpeklerini öldükten sonra da unutamadı. Her hafta hayvan mezarlığını ziyaret eden Deniz, çiçeklendirdiği mezarların bakımını yapıyor.

        Atakum ilçesinde yaşayan Deniz (43), AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukluğundan beri hayvanlara karşı sevgi beslediğini söyledi. Özellikle sokak hayvanlarına sahip çıkmaya başladığını anlatan Deniz, şunları söyledi:

        "İlk başta 1 sokak köpeğini evime aldım, sonra 2 oldu, sonra 3 oldu. Yani sokaklara, yola veya barınağa düşmüş hayvanlara sahip çıkmaya başladım. Özellikle sokakta yaşayamayacağına inandığım hayvanları sahiplenmeye başladım. Onların tedavilerini yaptırdım. Bazı ailelere ve yuvalara verdim, yuva bulamadıklarımı da kendim sahiplendim. Şu anda 6 sokak köpeğim ve bir de kedim evde var."

        Hayatının belli bölümünü sokak köpeklerine adadığını anlatan Deniz, "Onların da yaşam hakkı olduğuna inanıyorum. Kendimi hayvansever olarak görmüyorum. Ben hayvanların yaşam hakkının da olduğunu düşünüyorum. Ayrıca ölümlerini de kabul ediyorum ve ölümlerinden sonra da onların unutulmaması gerektiğine inanıyorum." dedi.

        - "Kırpık ve Garip'in sık sık mezarına geliyorum"

        Samsun Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı hayvan mezarlığında sokaktan sahiplendiği ve hasta olduğu için kurtaramadığı 4 hayvanının mezarının olduğuna işaret eden Deniz, şu değerlendirmede bulundu:

        "Hepsi benim için özel ama Kırpık ve Garip çok daha özel. Çünkü onları sahiplendiğimde zaten hastaydılar ve çok uzun süre onları iyileştirmek için mücadele ettim. Biri benimle 4 yıl yaşadı birini 6.5 ay yaşatabildim. Onlar benim için çok özel. Çünkü onlarla çok büyük yaşam savaşı verdik. Onun için asla onları unutmuyorum ve sık sık mezarlarını ziyarete geliyorum. Mezarlarının bakımlarını yapıyorum, çiçek ekiyorum. Bazı sahipsiz hayvanların da mezarlarını temizleyip çiçeklendiriyorum."

        Büyükşehir belediyesine teşekkür eden Deniz, "Burası bizim için bulunmaz bir nimet. Bir yıl önce hayvanlarımızı gömmeye yer bulamıyorduk. İnsanların bahçesine kavga gürültü gömüyorduk. 3 veya 5 ay sonra gittiğimde bir bakıyorduk mezarlık yok, yol veya inşaat var. Halen bunların vicdan azabını çekiyorum. Ama buraya defnedilen evcil hayvanların da unutulmaması taraftarıyım. Sahipleri, onları unutmamalı. Bu mezarlığı cennet bahçesine çevirebiliriz çünkü onların hepsi cennetlik." ifadesini kullandı.

        Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Nurhan İşler, hayvan mezarlığında tüm hayvanların ölüm ve doğum tarihlerinin yer aldığı mezar taşlarının bulunduğuna işaret etti.

        Hayvanseverlerin evcil hayvanları öldüğünde mezarlığa gömdüğünü vurgulayan İşler, "Burayı mezar alanından ziyade duyguların toplanma alanı olarak nitelendiriyoruz. Aynı evde uzun yıllar yaşayan insanlarımız beklenmedik bir şekilde hayvanlarını kaybettiklerinde onları çöp konteynerlerine atıyor veya başkasının arazine gömüyorlardı. Bu tür dramatik olayları gördükten sonra biz duyguların sağa sola atılmadan yaşanması için mezarlık oluşturduk. Vatandaşların evcil hayvanlarıyla duygularını devam ettirebilme fırsatı veriyoruz. Çünkü vatandaşlar artık hayvanlarının nereye gömülü olduğunu bildiği için zaman zaman ziyarete gelip duygularını yaşıyorlar." sözlerine yer verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler