Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AMASYA (AA) - Merzifon Kaymakamı Ozan Balcı, Yolüstü Köyünde bulunan ve kanatlı hayvan üretimi yapan tesisi ziyaret etti.

        Kaymakam Balcı, kınalı keklik, sülün, tavus kuşu gibi kanatlı hayvanların üretiminin yapıldığı tesisi ziyaret ederek incelemelerde bulunduğunu belirtti.

        Balcı, geniş bir yaşam çevresine sahip kekliklerin tarım ürünleri ve ağaçlarda görülen zararlılarla mücadele ettiğini anlattı.

        Bu tür işletmelerin Orman Bakanlığı Av ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğünün izni dahilinde çalıştığına dikkat çeken Balcı, şunları kaydetti:

        "Kapalı bir mekanda kınalı keklik, sülün ve tavus kuşu yumurta ile yavru üretimi yapılıyor. Tarımsal alanlara zarar veren canlılarla mücadelede ve zararlı böcek larvalarının yok edilmesinde son yıllarda keklik kullanılmakta. Keklik üretiminin, ilçemizin tarımı için zararlılarla mücadelede büyük faydaları olacaktır. Kaymakamlık olarak bu tür işletmelerin çalışmasına her zaman desteğimizi vereceğiz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Amasya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Amasya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler