Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MUŞ (AA) - Muş’ta havaların soğumasıyla soba satışlarında artış yaşandı.

        Muş’ta yaklaşık 30 yıldır soba yapıp satan Kerem Reçber, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsiminin yaklaşmasıyla soba, boru ve kova satışlarında artış olduğunu söyledi.

        Gerek çevre illerden gerekse kırsal köylerden gelen sipariş üzerine imalat yaptıklarını anlatan Reçber, "Sobacılar çarşısında soba imalatı yapan 5 yer var. Bundan birkaç yıl önce burada yaklaşık 15 soba imalatçısı bulunuyordu.” dedi.

        Reçber, bu yıl yaptığı 4 bin sobayı satışa sunduğunu kaydetti.

        Sobaları genelde köylülerin satın aldığını anlatan Reçber, "Tezek sobaları 40 ila 70 lira, fırınlı sobalar 150 liradan satılıyor. Şu anda 3 kişi ile çalışıyorum. Geniş bir yerim olması halinde yaklaşık 20 kişi ile soba imalatı yapmam mümkün. Çünkü makineleri kuracak alanım yok. 70 yıl önce dededen babadan kalma bir ahşap dukanda çalışıyoruz." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler