Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZURUM (AA) - Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Ahmediye Medresesi, Murat Paşa Cami ve Hamımı'ndaki çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

        Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün çabalarının kadim şehir Erzurum'u tarihi ile ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

        1314 tarihli Ahmediye Medresesi, 1573 tarihli Murat Paşa Camisi ve Murat Paşa Hamamı'nın Erzurum'un can damarları olduğunu belirten Korkut, "Erzurum yerleşiminde tarihi eserlerin bir anlamı ve özelliği var. Şehrin ana noktalarını çizen bu eserler, zamanla kötü yapılaşmalarla işgale uğramış. Kötü yapılaşmayı alandan uzaklaştırıyoruz, çevrenin nefes almasını sağlıyoruz. Bu aynı zamanda Erzurum merkezini bölge bölge nefes alır konuma getirmeyi sağlıyor. Projelerimiz ile kadim Erzurum'u ortaya çıkarıyoruz." diye konuştu.

        Korkut, tarihi eserlerin çevresini açan projelerin, mali açıdan önemli yükler getirdiğini vurguladı.

        Murat Paşa Kent Meydanı Projesi için 5 milyon lira civarında kamulaştırma yapıldığını anımsatan Korkut, şunları kaydetti:

        "Kent Meydanı projemiz tamamlanınca, 7 milyon lirayı bulan bir maliyet ortaya çıkacaktır. Bu maliyetin belediyeye geri dönüşü yok. Öyleyse niye bu yükün altına giriyoruz; Erzurum'un tarihi değerleriyle, eserleriyle gün yüzüne çıkması bizim için en önemli kazançtır. Bir şehrin tarihi değerleri, aynı zamanda o yerin mührüdür. Biz, bu maliyetlere Erzurum'un mühürlerini canlandırmak için katlanıyoruz."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler