Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BATMAN (AA) - Batman'da, İŞ-KUR ve Zihinsel Engelliler Derneğince hayata geçirilen "Kilim Dokuma Projesi" ile bu el sanatını öğrenen zihinsel engellilerin topluma kazandırılması hedefleniyor.

        Batman Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Gezici yaptığı açıklamada, engellilerin sosyalleşmesi için projeler geliştirdiklerini söyledi.

        İŞ-KUR ile yaptıkları ortak çalışma sonucunda, Kilim Dokuma Projesi'ni uygulamaya geçirdiklerini kaydeden Gezici, şöyle konuştu:

        "Zihinsel engellilerin toplumla bütünleşmesi çok zor oluyor. Güven duygusu ve işi becerisi vermeye çalışıyoruz. Onlar kendi dünyalarında 'İşe gidiyorum' diye evden çıkıyor, kursta bir şey yaptığı zaman 'Ben de bir işe yarıyorum.' diyor. Bu da onların toplumla bütünleşme hissini artıyor. Psikoloğumuz kursiyerlerin günlük yaptıklarını kontrol ediyor."

        Gezici, devletin, engellilerin hayatının kolaylaşması için her türlü imkanı sağlamaya çalıştığını vurguladı.

        Eğitmen Duygu Akburak ise 6 ay sürecek kursta, engellilerin düz kilim dokumayı öğrendiğini dile getirerek, "Amacımız baskı altında olan engellileri sosyalleştirmek, topluma kazandırmaktır. Bunun yanında her şeyden önce kendilerine olan güveni öğreniyorlar. Ayrıca günlük 20 lira kazanıyorlar." dedi.

        Kursiyerler de kursta kilim dokumayı öğrendiklerini ve çok iyi vakit geçirdiklerini ifade etti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Batman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Batman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler