Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        SAMSUN (AA) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulu öğrencilerine yönelik Varolma İşgüdüsü ve Hedef Konferansı düzenlendi.

        Yüksekokul binasında düzenlenen konferansta, Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek'in açılış konuşmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazmi Polat, sunum yaptı.

        Polat, amaca ulaşabilmek için hedef konulması gerektiğini söyledi.

        Her canlının hayalini gerçekleştirebilmesi için bir hedef belirlemesi, bu hedefine inanması ve beynine yerleştirmesi gerektiğini anlatan Menek, "Ben bunu yapmalıyım. İnsan, bu hedefime, amacıma ulaşmalıyım' diye hedef belirlemelidir. Eğer bir canlı bir hedef belirleyip bu hedefini beynine yerleştirirse ve inanırsa, amacına ulaşır. Halk arasında çaresiz olarak bilinen bir kansere yakalanan bir hasta, hedefi ve inancı sayesinde bu hastalığı yenebiliyor." diye konuştu.

        Bir öğrenci ile arasında geçen diyaloğu anlatan Menek, şunları kaydetti:

        "Bir öğrenci, bana üniversite yerleştirme sınavlarına girecek 2 milyon kişi arasında ilk 100'e girmeyi hedef aldığını söyledi. Ben de 'Yok, bu 100 kişi değil de bin kişi olsun' dedim. O ise 'Hayır, hedefim ilk 100 kişi arasına girmek' dedi. Çok çalıştı, her gün 600 soru çözdü ve 83'üncü oldu. Demek ki hayalin oluşması için hedef belirlemek, kararlı olmak ve beyine bunu kabul ettirmek gerekir."

        Konferansın ardından Menek, Polat'a plaket verdi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler