Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TRABZON (AA) - Young Guru Academy'nin (YGA), öğrencilere bilimi sevdirmeyi ve sosyal inovasyon projeleri üretmeyi amaçlayan, "Anadolu'ya Bilim Göçü"nün tanıtım töreni gerçekleştirildi.

        Proje için pilot il seçilen Trabzon'un Tonya ilçesindeki tören, Valilik, TAV Havalimanları ve Sera Group'un destekleriyle düzenlendi.

        TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve eski Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, anne ve babalarının adını taşıyan Feride-Ahmet Şener Ortaokulu'ndaki törende hazır bulundu.

        Sani Şener, burada yaptığı konuşmada, temelleri Tonya'da atılan ve buradan dünyaya yayılması hedeflenen Anadolu'ya Bilim Göçü Projesi ile gurur duyduğunu söyledi.

        YGA Kurucusu Sinan Yaman, 50 bin kişi arasından seçilen 50 YGA gönüllüsünün, her hafta sonu Tonya'ya gelip Feride-Ahmet Şener Ortaokulu'nda geleceğin bilim adamlarını yetiştireceğini dile getirdi.

        YGA Hayal Ortağı Proje Danışmanı Prof. Doğan Cüceloğlu ise çocuklara merakı ve sevgiyi öğretmek gerektiğine dikkati çekerek, "Her insan merak ve sevgiyle doğar. Bize düşen sorumluluk onları canlı tutmaktır. Tonya'ya gelecek YGA gönülleri, çocuklardaki bu merakı ve bilim sevgisini canlı tutacaklar." diye konuştu.

        Vali Yücel Yavuz, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Tonya Kaymakamı Halit Mengi ve diğer ilgililerin de katıldığı program, konukların eğitimin verileceği bilim atölyesinde çocuklarla bilim kiti seansına katılmalarının ardından tamamlandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Trabzon haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Trabzon Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler