Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AFYONKARAHİSAR (AA) - Dinar ilçesinde 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapım çalışmaları devam ediyor.

        Dinar Sosyal Hizmetler Vakfı Müdürü İrfan Yüksel gazetecilere yaptığı açıklamada, Vakıf Başkanı Kaymakam Mustafa Şahin'in talimatlarıyla, 2015 yılı haziran ayında 200 kişilik kız öğrenci yurdu yapımına ilişkin mütevelli heyeti kararına istinaden çalışmalara başladıklarını söyledi.

        Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne gönderdikleri yurt projesinin onaylanmasıyla, proje çalışmaları ve akabinde ihale sürecinin başlatıldığını belirten Yüksel, toplamda 400 günde bitirilmesi düşünülen yurdun, 2017-2018 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesinin planlandığını söyledi.

        Yüksel, "İlçe eski cezaevinin olduğu arsaya yapılan 200 kişilik kız öğrenci yurdundan yatılı veya taşımalı olarak gelen öğrencilerimiz faydalanabilecek. Yurdumuzun yapılacağı alanın orta öğretim okullarımıza hemen hemen aynı mesafede olmasını da öğrencilerimiz için bir avantaj sağlayacağını düşünmekteyiz. İlçemiz adına önemli ve güzel bir yatırım olduğunu düşündüğümüz bu yurdun gerek karar, gerek proje hazırlama ve gerekse ihale süreçlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Afyonkarahisar haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Afyonkarahisar Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler