Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ANKARA (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), İş Bankasına 55 milyon dolarlık finansman sağlayacak.

        EBRD'den yapılan açıklamaya göre, İş Bankası'na verilecek kredi, Türkiye'nin büyüyen elektrik talebinin karşılanması ve enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinde özel şirketlerin yapacağı yenilenebilir enerji yatırımlarında kullanılacak.

        Söz konusu finansman, EBRD'nin 1,5 milyar avro bütçeli Orta Ölçekli Sürdürülebilir Enerji Finansmanı Paketinden (MidSEFF) sağlanacak.

        Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen EBRD Finansal Kurumlar Direktörü Noel Edison, İş Bankasının yenilenebilir enerjide toplamda 200 megavat büyüklüğünde 9 projeyi desteklediğini ve bu finansmanın da yeni projeler için bir araç olacağını belirtti.

        İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk de "Bu yeni anlaşma, bankanın Türk ekonomisine olduğu gibi Türkiye'deki sürdürülebilir enerji projelerine verdiği desteğin devam edeceğinin bir göstergesi." ifadesini kullandı.

        EBRD, şimdiye kadar MidSEFF kapsamında toplam büyüklüğü 900 megavatı bulan 50 projeye 7 Türk bankası aracılığıyla finansman sağladı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler