Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BURSA (AA) - Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, 4 mahallede 10 tekerlekli silindir dağıttıklarını söyledi.

        Erdem, gazetecilere yaptığı açıklamada, çiftçilerden aldıkları güçle hizmete devam edeceklerini ifade etti.

        Tekniğine uygun olarak işlenmemiş tarladan, istenen verimin alınamayacağını belirten Erdem, "Toprağı tekniğine uygun olarak işlemek, ısı, nem ve havalanmayı sağlar. Bunun yanı sıra, toprağın yapısının da düzeltilerek, bitki kök sisteminin gelişmesi ve yayılmasına uygun bir ortam hazırlanması da gerekir. Tarımsal mekanizasyonun amacı, insan iş gücünün verimini artırarak, yapılan işin maliyetini düşürmektir." dedi.

        Erdem, Ziraat Odası olarak çiftçilerin iş gücünü azaltmayı amaçladıklarını dile getirerek, "Onlara daha faydalı olmak için başlattığımız projeler kapsamında, ilk olarak Hotanlı, Danişment, Beylik, Tophisar mahallelerinde 10 tekerlekli silindiri çiftçilerimizin kullanımına sunduk. Ekipman desteğimizi bütün mahallelere vereceğiz. Önümüzdeki günlerde, dağıtımlarımız devam edecek." diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler