Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MERSİN (AA) - Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Taşköprü'nün can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yıkılmak üzere olan bir köprü olmadığı yetkili ve ilgili birimler tarafından tespit ettirilmiştir." dedi.

        Kaymakam Cinbir, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçedeki Taşköprü'yü trafiğe kapatmak gibi bir düşüncenin olmadığını söyledi.

        Tarihi köprünün sağlam olduğunu, hiçbir yıkılma tehlikesinin bulunmadığını ifade eden Cinbir, şöyle konuştu:

        "Taşköprü yıkıldı, yıkılacak' söylemlerine neden olan yazışmalardan Kaymakam olarak haberdarım. Bu yazışmalardan sonra konu bizzat tarafımdan devlet sorumluluğu içerisinde takip edilmiştir. Silifke'de yaşayan her canlının can güvenliğinden ve herkesin sahip olduğu mal güvenliğini sağlamaktan sorumlu olan bir Kaymakam olarak bu yazışmaların farkındayım, bir kısmı benim önümden geçen yazışmalardır, bir kısmı benim imzaladığım yazılardır.

        Bu yazışmalardan sonra Taşköprü'nün can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde yıkılmak üzere olan bir köprü olmadığı yetkili ve ilgili birimler tarafından tespit ettirilmiştir. Ve bunun içindir ki bu köprü o günden beri trafiğe açıktır. Kaymakamlığımca ve Valilikçe bu köprünün yıkılmak üzere olduğu, onun için can ve mal güvenliğini sağlamaya yönelik gerekli tedbirlerin alınması konusunda ne Silifke Belediyesine, ne Büyükşehir Belediyesine verilmiş bir talimat yoktur." .

        Köprünün sağlam olduğunu belirten Cinbir, "Eğer bu köprünün bugün sağında solunda girişinde çıkışında yıkılmak üzere olan bir köprü için alınmış bir tedbir yazısı yoksa bu köprüyü sağlam gördüğümüzdendir. O bakımdan kimse endişe etmesin." ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler