Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KÜTAHYA (AA) - Kütahya'nın Simav ilçesinde, 4 gün önce su kanalına düşen ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 4 yaşındaki Yasin Güney'in organları, Malatya ve Antalya'da 3 çocuğa nakledilecek.

        Alınan bilgiye göre, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Güney'in beyin ölümü gerçekleşti.

        Kütahya Organ Nakil Koordinatörü Dr. Korhan Sunar, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Güney'in ailesiyle yaptıkları görüşmede ailenin, karaciğer ve böbreklerini bağışlama kararı aldığını belirtti.

        Bunun üzerine Antalya ve Malatya'da nakil bekleyen 3 çocuk hastayı tespit ettiklerini anlatan Sunar, "Organ nakil ekibi olarak, küçük Yasin'den karaciğer ve böbrekleri aldık. Bu organlar, 3 çocuk hastaya nakledilecek." diye konuştu.

        Güney'den alınan karaciğer Malatya'ya, böbrekler ise Antalya'ya gönderildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler