Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZONGULDAK (AA) - Karadeniz'de makine arızası nedeniyle sürüklenen ve mürettebatı Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca kurtarılarak, römorkör aracılığıyla Ereğli Limanına getirilen Panama bayraklı "M/V FOM" kargo gemisinde çalışma başlatıldığı bildirildi.

        Geminin acentesi Ali Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ereğli Limanı'nın 70 deniz mili kuzeyine sürüklenen geminin mürettebatının askeri operasyon ile kurtarılmasının ardından, geminin de römorkör vasıtasıyla Ereğli Limanı'na getirildiğini belirtti.

        Makine arızasının giderilmesi için ekip görevlendirildiğini anlatan Doğru, şunları söyledi:

        "Gemi şu an için Ereğli Limanı'nda bulunmaktadır. Makine arızasının giderilmesinin ardından gemide gerekli kontrol işlemleri yapılacaktır. Tüm bu işlemlerin tamamlanması ile gemi normal seferlerine başlamaya devam edecektir. Gemi personeli işten ayrıldı, yerlerine de yeni mürettebat görevlendirildi."

        21 Ekim'de Tuzla'dan kalkarak, Ukrayna'nın Sivastopol Limanı'na gittiği sırada makine arızası nedeniyle sürüklenmeye başlayan "M/V FOM" isimli kargo gemisindeki 8 mürettebat, Ereğli Limanı'nın 70 deniz mili kuzeyinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait TCG Yıldırım fırkateyni ve AB-212 tipi helikopterle kurtarılarak, Karadeniz Ereğli Limanı'na getirilmişti.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler