Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HATAY (AA) - Vali Erdal Ata, Türk Kızılayı'nın din, dil, soy ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biri olduğunu belirtti.

        Ata, Kızılay Haftası nedeniyle yayımladığı mesajda, zor şartlar altında kalan her insan için umut ve güven kaynağı olan Türk Kızılay'ının Türk milletinin insan odaklı medeniyet anlayışının somutlaşmış bir hali olduğunu vurguladı.

        Yüksek insani değerlerle kuşanmış kültürümüzde Türk Kızılay'ının, milletten aldığı güç ve destekle gerek Türkiye'de gerekse dünyada yardımlaşma, dayanışma, dostluk ve işbirliğini destekleyen tavrıyla gurur kaynağı olduğunu ifade eden Ata, şöyle devam etti:

        "Türk Kızılayı din, dil, soy ayrımı yapmadan savaş ve doğal afetler sonrasında bütün insani ihtiyaçları karşılamaya çalışan, çıkar gözetmeksizin her şartta tüm insanlığın yardımına koşan dünyanın en köklü ve güçlü yardım teşkilatlarından biridir. Türk Kızılayı'nın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin büyüklüğüne yakışır hizmetleri, hayırsever vatandaşlarımızın da katkılarıyla sürdüreceğine yürekten inanıyorum. Yüzyıllardır üç semavi dinin mensuplarının karşılıklı hoşgörü içinde bir arada yaşadığı ve dayanışmanın sözde olmadığını ispat eden Hatay halkı, iç savaştan kaçarak devletimize sığınan Suriyeli kardeşlerimize beş yıldan bu yana kucak açmaktadır. Medeniyetler merkezi Hatay'da yaşayan hemşehrilerimiz, kardeşlik hukukunun bir neticesi olarak Türk Kızılayı ile tüm dünyaya yardımseverlik ve misafirperverlik dersi vermektedir."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler