Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİNGÖL (AA) - Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda hasar gören okullarda eğitim gören öğrenciler, başka okullara nakledildi.

        Saldırıda hasar gören okullarda incelemede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin AA muhabirine, Genç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve İnönü Ortaokulu'nun yanı sıra öğretmenevi, Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binalarının da hasar gördüğünü söyledi.

        Okullardaki hasarın en kısa sürede giderilmesi için çaba gösterdiklerini kaydeden Engin, şöyle konuştu:

        "Hain saldırının ertesi günü eğitim öğretimin aksamaması için gerekli planlamalarımızı yaptık. Genç Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ile İnönü Ortaokul öğrencilerini başka okullara taşıdık. Okullardaki hasar tespit çalışmaları tamamlandı. En kısa sürede okullarımızı hazır hale getireceğiz. Bütün bu olaylara rağmen, terör saldırısına rağmen eğitim ve öğretimde hiçbir aksaklık yaşanmadı. Gerekli tedbirlerimizi aldık."

        23 Ekim'de Bingöl'ün Genç ilçesinde PKK'lı teröristlerce, zırhlı polis aracının geçişi sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 5'i güvenlik görevlisi 9 kişi yaralanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler